Foredrag

I de siste tiår er språklæring blitt nedprioritert i mange land i Europa. Man synes å mene at det holder med engelsk som lingua franca. På mange måter gjør det det. Men er «holder» bra nok? Vi bør se nærmere på fordelene ved multi-språklighet.

Det finnes mange gode grunner til å lære språk. Språkkunnskaper gir konkurransefortrinn i jobbsituasjoner, uansett hvilket yrke du har, og det øker dine kommunikasjonsferdigheter – også på morsmålet ditt.

Jeg har nærmest livslang erfaring med fremmedspråklæring. Jeg kan fortelle hvor rikt, interessant, kult og morsomt livet som flerspråklig er.

Jeg holder foredrag fri for statistikker og grafer. Det handler ikke om kalde fakta og tall – det handler om gode historier, erfaringer og opplevelser. Foredragene er interaktive. Jeg oppfordrer og utfordrer publikum til å delta. Sammen finner vi svar på spørsmål om hva, hvor, hvorfor, hvordan, når og med hvem. Her skal barrierer brytes ned og myter knuses.

Språk er mye mer enn ordforråd og grammatikk. Kroppsspråk, stemmebruk, mimikk og kulturforståelse er naturlige elementer av foredragene mine. Jeg snakker om alt språkrelatert som du gir meg lov til.

Hver aldersgruppe, uansett yrke eller kulturell bakgrunn, kan dra nytte av språklæring. Jeg gleder meg til å snakke med alle – store og små, mange og få.

Foredraget kan holdes på flere språk – helst ett av gangen.
guaranteed tailormade_icon_png

Liceo linguistico di Cefalù

22. april 2015

Skal jeg motivere andre til å lære språk og til å bruke kunnskapene så fort som mulig, må jeg tørre å komme meg ut av min egen komfortsone. Derfor valgte jeg å holde mitt første foredrag på et språk som jeg begynte å lære som feriehobby for snaue tre år siden. Jeg er alt annet enn stødig i italiensk grammatikk, og jeg har ingen sjans å holde et siciliansk tempo. Men jeg hadde et flott, imøtekommende publikum. Det som var tenkt som en 45-minutters økt utviklet seg til en 90-minutters munter dialog med mange flotte innspill og morsomme historier. Takk skal dere ha, 4B, dette var gøy!

Small Steps Giant Leaps – TEDx Trondheim

Byscenen, 31. mai 2015

635253408000000000_tedx_trondheim-facebook_thumb

Jeg hadde æren av å være konferansier for arrangementet TEDx Trondheim. Jeg hadde gleden av å presentere mange spennende talere. For mer informasjon om TEDx Trondheim klikk her.

Making Waves – TEDx Trondheim

Byscenen, 31. november 2015

Marleen on stage blog

Det var uhyre spennende å holde min egen TEDx -talk, “Speak to the heart”. Den er blitt oversatt og har fått undertekster i 25 språk. For å få opp undertekster, klikk på “settings” nederst til høyre på YouTube-videoen, så kommer språkmenyen opp.